P

Podrška suvlasnicima zgrada

Savjetujemo suvlasnike i upravitelje stambenih zgrada. Izrađujemo i analiziramo međuvlasničke ugovore, ugovore o upravljanju, odluke suvlasnika, kućne redove...

Suvlasništvo u stambenim zgradama često je prepuno izazova. Složena pravna regulativa podložna je različitim tumačenjima, a upravljanje stambenim zgradama može predstavljati problem i suvlasnicima i upravitelju.

Međuvlasnički ugovor je temeljni akt kojim se uređuju odnosi među suvlasnicima u vezi s upravljanjem i korištenjem zgrade. U praksi često vidimo da suvlasnici koriste neadekvatne šprance ili primjere međuvlasničkih ugovora, koje drže vodu do prvih problema. Umjesto toga, međuvlasnički ugovor treba reflektirati stvarne odnose i situaciju u stambenoj zgradi, predvidjeti mehanizme za rješavanje sporova i poslužiti kao podloga za kvalitetno upravljanje zgradom.

Ugovor o upravljanju zgradom trebao bi nastati kao dogovor suvlasnika i upravitelja kojem žele povjeriti upravljanje svojom zgradom. Umjesto toga, neki upravitelji nameću svoje tipizirane ugovore, koji su u pojedinim odredbama usmjereni na štetu suvlasnika.
 

Bez obzira da li ste suvlasnici stambene zgrade koji žele kvalitetnu analizu ili izradu svih dokumenata koji se odnose na suvlasništvo i upravljanje zgradom ili ste upravitelj kojem treba podrška u radu, pružamo vam savjetodavnu podršku uz primjere iz svakodnevnog života ili sudske prakse.

Obratite nam se s povjerenjem.